12V skąd wziąć by nie uszkodzić ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bernardo
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1083

czekamy z niecirpliwoscią
    aczkolwiek...
    NajtFukinPatrol North-West
    Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
    WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW
  • neck99
    L&K
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1326

Mam taki dylemat. Potrzebuje na stałe zasilić palmtop w aucie oraz odbiornik GPS na bluetooth. Nie chce by kable leciały od zapalniczki bo już bym miał ich 3. Troche głupio by to wyglądało. Dlatego się zastanawiam gdzie się podpiąć żeby nie przeciążyć nic a zarazem żeby było zasilanie dopiero w momencie przekręcenia kluczyka tak jak radio. Myślałem ze się wpiąć w radio wtedy krótki kabelek by z palma szedł bo palm jest na środku konsoli przy szybie. No ale nie wiem czy nie spowoduje to jakiegoś obciążenia za wielkiego. Co do odbiornika GPS pasowało by również okolice przedniej konsoli ewentualnie bagażnik, tylne podszybie. Jakie propozycje ?
    OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
    SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Sadze ze najlepiej to bedzie chyba albo od bezpiecznikow wyjsc na podszybie, albo od radia wyciagnac na gore. Tez nad tym kiedys myslalem, zeby zrobic te przewody na stale, ale nie sprawdza sie to niestety w przypadku wiecej niz jednego auta, a tak u nas w domu palmtop z navi jezdzi.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Arti23
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 892
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

A moze lepiej kupić oryginalne Navi ?? Na pewno wygodniej. Ja sobie chwalę. Nie trzeba gapić sie ciągle na mapę, Mowi po polsku. Nie potrzebne żadne przeróbki, tylko dodatkowa antena. ja mam zamontowaną na desce za wylotem powietrza.

Pozdr
        Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• neck99
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1326

albo od radia wyciagnac na gore
          Jak wyciągne od radia 12V i podłącze pod to ładowarke palma i gps-u to nie bedzie to za duze obciążenie jak załącze radio i te 2 urządenia sie bedą ładować ?

A moze lepiej kupić oryginalne Navi ??
          Dla mnie nie Bo mam MDA (palm + telefon w jednym) a do tego gps. Tańsze i bardziej mi przydatne rozwiazanie k
          OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
          SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamieszczone przez Arti23
            A moze lepiej kupić oryginalne Navi ?? Na pewno wygodniej. Ja sobie chwalę. Nie trzeba gapić sie ciągle na mapę, Mowi po polsku. Nie potrzebne żadne przeróbki, tylko dodatkowa antena. ja mam zamontowaną na desce za wylotem powietrza.

Pozdr
            Oryginalna navi jest fajna, owszem ale ma jedna bardzo duza wade. Postep prac jest nad nia taki, ze mozna ominac nowo wybudowana droge bo jej na mapie nie ma i tluc sie zadupiami. Mapy z Automapy aktualizuja sie srednio co 3 miesiace, a mapa do navi jest w tej chwili wydana w wersji na 2005/2006 rok. Niewatpliwym plusem jest to, ze nie trzeba nic nosic, lecz z drugiej strony podnioslbym wartosc AC ze wzgledu na wieksze prawdopodobienstwo pozbycia sie szyby i malej dewastacji deski rozdzielczej.
            A co do montazu, to tez nie masz w ori miejscu.

BTW. Ostatnio widzialem lepsze rozwiazanie. Komputer do samochodu z dotykowym panelem, obsluguje radia filmy kazdego rodzaju i wlasnie Automapy i inne jak TomToma.

Jak wyciągne od radia 12V i podłącze pod to ładowarke palma i gps-u to nie bedzie to za duze obciążenie jak załącze radio i te 2 urządenia sie bedą ładować ?
            Zobacz ile te ladowarki ciagnac, w sumie to przeciez tak duzo nie ma. Z drugiej strony ciagle ladowanie tych urzadzen ma pewne minusy, bo szybko padna w nich baterie. W Palmie po poltora roku wymianialismy baterie bo trzymala srednio 5-10minut :|
            Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...